Žádost o podporu, oslovení voličů, nabídka ke spolupráci.

22.03.2010 11:47

 

Vážení spoluobčané !

 

     Budeme 28. a 29. května 2010 volit své zastupitele do parlamentu. Máme šanci změnit velmi špatnou politiku v naší zemi a znovu se výrazněji přiblížit k vyspělým demokratickým společnostem. Jsem kandidátem za stranu Občané.cz v jižních Čechách.  Program strany je zveřejněn na www.obcanecz.cz .  Na přání jsem ochoten s každým o programu strany diskutovat osobně i písemně. Pokud mě pozvete, rád mezi vás přijedu.

     Svůj pracovní, produktivní věk jsem byl  20 let postupně do roku 1989 zaměstnán jako referent, vedoucí pracovník oddělení, vedoucí technického úseku a ředitel závodu. Od roku 1990 podnikám. Znáte mě jako majitele prodejen Železářství v Jihočeském kraji. Mohu srovnávat posledních 20 let do roku 1989 a 20 let poté. Chtěl bych po 40 letech svého pracovního života společnosti vrátit, co mi dala a využít k tomu  svých zkušeností, které jsem v průběhu 40 let získal. Ve svém zaměstnání jsem vždy využíval jen poctivý přístup k práci a k lidem. Nebyl jsem politicky činný a členství v KSČ do roku 1989 bylo spíše z nutnosti než z přesvědčení, že dogmatická řešení jsou jediná správná. Dnes velmi silně vnímám jiná ideologická dogmata, která jsou stejně nebezpečná, jako dogmata minulá.

     Nejsem spokojen s nárůstem trestné činnosti, podvodů, manipulace s lidmi prostřednictvím reklamy. Vnímám zhoršení morálky, podmínek práce ve zdravotnictví, školství, v kultuře, v Policii ČR, státním zastupitelství a soudů. Velmi silně vnímám ztrátu pracovních míst, ztrátu úspěšných českých podniků, nejistotu práce a to i pro lidi plně profesně připravené a vzdělané. Nekritizuji zlepšení našeho života, ke kterému došlo po roce 1989. Kritizuji výkon správy této země po roce 1989, zvýšení počtu úředníků, jejich nezodpovědnost, korupci, zneužívání pravomoci k osobnímu obohacení a degradaci zákonů a vymahatelnosti práva.

     Pokud budu ve volbách zvolen a budu moci vykonávat funkci poslance, chci se jednou třetinou svého poslaneckého mandátu věnovat monitorování problematiky lidí, vyhledávat příčiny diskriminace některých skupin obyvatel, starších lidí, podvedených a okradených. Chci napomoci k odkrývání nepoctivosti a korupce. Druhou třetinu poslaneckého mandátu chci využít k hledání řešení. Chci se věnovat práci na změně a zjednodušení zákonů, pomoci obětem trestných činů. Třetí třetinu svého poslaneckého mandátu chci využít pro realizaci a kontrolu důsledného  prosazování zákonů v praxi.

     Chtěl bych pomoci lidem na venkově vážit si tradičních hodnot práce na vesnici, vrátit krajině naše zemědělství, podporovat české výrobce a podnikatele, hledat pro ně rovnoprávné postavení ve světě globálního průmyslu a obchodu.

     Uvědomuji si, že náš trh je zaplavován řadou levných a nekvalitních produktů včetně dovozových potravin, které zcela vytlačily naši tradiční výrobu, ve které jsme byli dříve soběstační.  Pro mě z nepochopitelných důvodů se prodávají pod vlivem silné a drahé reklamy nekvalitní produkty. Je téměř pravidlem, že čím je produkt nižší kvality, tím větší a dražší má reklamu. Kvalitní produkty nepotřebují téměř žádnou reklamu.

     Přiznávám současně, že strana Občané.cz nemá peníze na bohatou reklamu. Doporučuji voličům ke zvážení, jestli je u nás největší a nejdražší reklamní kampaň na volby 28. a 29.května 2010 skutečně reklamou na nejlepší řešení. Kvalita může být v novém přístupu s pomocí občanů, kteří se již nechtějí spokojit s tím, co jim je 20 let předkládáno jako dogma a chtějí sami situaci změnit.

 

 

České Budějovice, březen 2010                                    Václav Princ, 603 286 710

U Pily 603, 370 01 České Budějovice                            vaclav@princ.cz