Velmi stručně a jasně.

03.03.2020 13:42

Po 30 letech demokracie zjišťujeme, že máme obrovskou byrokracii, nefunkční a neprávní, rozkradený stát, řadu neřešených problémů, zničený průmysl, zemědělství, školství a zhoršující se zdravotnictví, zhoršující se morálku a žádnou kulturu, statisíce lidí bez domova, v exekuci a v beznadějné životní situaci. Tak jste to chtěli?

Uvědomujeme si, že je nutné změnit a řešit?

  1. Za poctivou práci pracující má mít spravedlivou odměnu. Minimální mzda by měla být na úrovni 50% průměrné mzdy. Stát ČR musí omezit odliv zisků do zahraničí a všechny zisky, které plynou z výroby v ČR, musí být v ČR zdaněny.
  2. Na bydlení by měl mít každý člověk lidské právo. Stát musí podpořit obecní a družstevní výstavbu nízkonákladových bytů.
  3. Vláda by měla valorizovat pravidelně důchody podle skutečných potřeb seniorů a nevytvářet ze seniorů třídu chudých.
  4. Stát musí omezit byrokracii. Stačí nám jedna zdravotní pojišťovna. Stát musí zajistit špičkovou zdravotní péči a uvolnit více peněz na léčbu nemocných a platy zdravotníků.
  5. Potřebujeme kvalitní školství, vzdělání podle potřeb pracovního trhu a omezit inkluzi, které školství poškozuje. Vyšší sociální a prospěchová stipendia.
  6. Požadujeme stejně kvalitní potraviny srovnatelné se zahraničím, obnovu norem pro výrobu potravin a zajištění potravinové soběstačnosti.
  7. Kultura a sport nemůže být jen byznysem pro vyvolené, ale musí být dostupné všem občanům.
  8. Voda, nerostné zdroje a výnosy z nich musí patřit všem. Energetiku, dopravu a další strategická odvětví státu musí patřit do veřejného vlastnictví.
  9. Požadujeme inventuru státního majetku a nepromlčitelnost privatizačních podvodů. U majetků nad běžnou schopnost majitelů je zaplatit, trvat na prokázání zdrojů na jejich nákup. Nesplněné a nezaplacené privatizační projekty zrušit a vrátit státu.
  10. Chceme funkční bezpečnostní sbory, kontrolované státní zastupitelství, bezpečí doma i na veřejnosti.
  11. Musíme řešit příčiny migrační krize. Odmítáme vnucované kvóty na přerozdělování běženců.
  12. Chceme záruky míru ve světě. Konec zahraničních misí v cizím zájmu, politice zbrojení, válek a provokací či manipulací s veřejným míněním.
  13. Říkáme NE nehoráznému daru církvím, lživě nazývanému restituce, které je nutné zdanit a urychlit odluku církví od státu.
  14. Méně byrokracie, více demokracie a suverenity, prostoru pro občanskou iniciativu a zákon o obecném referendu. V EU požadujeme spolupráci rovného s rovným bez diktátu mocných. Chceme právní stát a potrestání 30 let páchaných zločinů, které trestněprávní orgány kryjí.  

Souhlasíte, máte podobný názor? Chcete takovou politickou stranu, která bude prosazovat tyto volební priority? Děkuji za zprávu.

Zveřejněno na adrese      https://vaclavprinc.cms.webnode.cz/

A na adrese https://www.facebook.com/Nad%C4%9Bje-Diskusn%C3%AD-f%C3%B3rum-276445575852306/?epa=SEARCH_BOX

Dne 3. 3. 2020,  Václav Princ