Už jsem to někde napsal a stále to opakuji.

23.05.2015 15:56

V tomto státě chybí kontrola výkonu funkce a rozhodnutí. Policie má pravomoc a přes to nejede vlak, přestože policista kryje zločin nebo naopak, stíhá nevinného, jen aby měl splněno. Státní zástupce se odvolává na to, co zjistil vyšetřovatel Policie ČR, která se odvolává na to, co rozhodne státní zástupce. Když oba pochybili, tak je nikdo nemůže zkontrolovat. Když se stížnost na rozhodnutí Krajského státního zástupce dostane až k Nejvyššímu státnímu zástupci, tak ten zjistí pochybení a vrátí věc k přešetření Krajskému státnímu zástupci. A ten přece nerozhodne, že pochybil. Tak věc předá Policii ČR a kamarádi odpovědí, že nic nezjistili. Dobře. Pošlete stížnost na ministra spravedlnosti nebo vnitra. Oba odpoví stejně prostřednictvím kontrolního odboru, že nemají pravomoc zasahovat do vyšetřování. Tak si mafie kryje svá vlastní pochybení, krádeže a kamarády. To všechno mám za sebou.

Politici pracují stejně. Jeden se odvolává na druhého. Ten, co má problém řešit, buď vůbec nereaguje nebo odpoví jeho úředník, že pan ministr, předseda vlády, vzal Vaší zprávu na vědomí. 

 A proto to u nás nefunguje a všichni nadávají, ale rozhodně za to nemůžou stávající volby ani Ústava, protože lepší demokracii ještě nikdo nevymyslel. Zatím se do politiky dostávají jen kariéristé a to právě proto, že se nemusí nikomu odpovídat z toho, jak vládnou a přitom nemusí nic umět a ještě si přijdou na vysoké platy a výhody. 

 Není tu právní systém, nemáme právní stát. Dokud nebudou platit zákony, můžeme volit jak chceme a koho chceme. Lepší to nebude. Bude to pořád stejné. B. Sobotka má totiž stejnou justici a policii, kterou měl P. Nečas a před ním M. Topolánek, jako předseda vlády. A B. Sobotka s tím nic dělat nebude, protože by ho sami odstranili, kdyby chtěl zasáhnout. Ruka ruku myje.

A Bohuslav Sobotka? Vždyť je produktem tohoto systému. Od školních let v parlamentu a stále jen žvaní a stále jen žvaní. Kdy , co rozhodl? Podporuje NATO a USA proti Rusku? Vadí mu zákon o církevních restitucích? Hlasoval nebo se podespal pod Bohumínský sjezd a pod deficitní státní rozpočty, rozkrádání a zadlužování státu?

A jak jsem napsal už několikrát. Když v této zemi nejsou vymahatelná práva, zákony, povinnosti a odpovědnost, tak můžete změnit Ústavu, volby, ale kdo potom bude vymáhat vaše práva? Zase stejní úředníci.

A pokud jde o diskusi o úpravě Ústavy,  tak garantuji, že je to diskuse o změně volby prezidenta a omezení jeho pravomocí, které tak už nemá žádné. Vadí jim totiž prezident M. Zeman.

A pokud se změní volba prezidenta a jeho pravomoci a my občané jsme tomu uvěřili, tak můžeme měnit Ústavu každých 5 let, ale nezmění se nic. Je to totiž v nás. A přímá demokracie, jakou chtějí různí aktivisté, to by byl anarchismus, jaký jsme ještě nezažili. A anarchismus je vláda hloupé většiny a potom následuje totalita, diktát, fašismus a případně socialismus, tedy vláda jedné strany,  protože nastane to, co vidíme v Islámském státu a v Africe. Jestli to někdo neutne hodně brzy, tak se ještě budeme divit v celé Evropě, až sem nalezou. A jestli to u nás hodně rychle nebudeme řešit, tak lidi jako je Stropnický a Zaorálek se Sobotkou nás zatáhnou do války. Fuj, to je hrozná představa. My to totiž nevyřešíme. A víte proč? Protože se ani my občané neshodneme a přitom chceme zřejmě ve velké většině totéž.