Problém politických stran a naší stádnosti.

25.05.2013 13:28

Problém politických stran.

V roce 1989 jsme od vlády jedné politické strany přešli k vládě demokracie, tedy zvolených zástupců z politických stran, které zaujaly voliče svými volebními programy. Tomu jsme začali říkat demokracie. Jak ukázala praxe, nic se nezměnilo. Je tu totalita a demokracie není. Proč?

Všechny politické strany  se chovají naprosto stejně, jako se chovala KSČ. Rozhodují sekretariáty politických stran. Vytvoří se doslova stranická mafie. Kdo netáhne s námi, toho nepustíme ke slovu. Postup ve straně k vyšším funkcím znamená, podřídit se, říkat to, co chtějí slyšet, mít pokud možno v rozhodujících funkcích kamarády, spolužáky a příbuzné. Potom s nimi nehne nikdo. Jsou dobře organizovaní a vědí, proč to dělají. Poslanci si vytvořili takové platové podmínky, že pro ně je každý den dobrý a dobrovolně se svých funkcí nevzdají.

Oni vědí, že lžou, že jsou mimo realitu, ale když to vynáší, tak chovat se jinak, to je sebevražda.

První chybou u nás je, že voliči nesledují politiky, jejich práci a výsledky. Sice 90% občanů nesouhlasí s touto vládou, ale jinak jsou pasivní. Druhou chybou je, že kdyby občané sledovali práci politiků, tak by je museli už dávno vyhodit, ale na to nejsou zákony.  Vládu nelze odvolat.

Třetí chybou je, že tu neexistuje žádná kontrola, doslova bych použil zprofanovaných slov, lidová kontrola, která by mohla potrestat politické strany, případně je zrušit.

Obdobou neexsitující kontroly fiinancování politických stran je nefunkčnost Policie ČR ve vztahu k politikům, kteří si „nezávislou“ policii omotali kolem prstu. 

To je důvod, proč chce SKDE zrušit politické strany.  Neuvědomuje si však, že zrušením politických stran a zvolením zástupců voličů do sněmovny, nemůže odstranit klientelismus a nestane se nic. Nová vláda, nová sněmovna složená z lidí, ne z partají, najde si  rychle cesty, jak dosáhnout vliv, jak zbohatnout na úkor občanů a oni to udělají.

V mnoha menších městech, obcích bylo zvoleno zastupitelstvo systémem volbou z lidu, který požaduje SKDE. Často v těchto obcích nejsou žádné politické strany. Přesto se našlo dost starostů, kteří si přihráli pozemky za nízkou cenu a potom je rozprodali jako soukromníci s velkým, tedy mnohamilionovým  ziskem.  V jedné obci se rozhodla obec prodat zámek, rybník, les a pole patřící dříve k panství.  Starosta si sehnal  nasazeného „kupce“ na zámek, ten obratem prodal nemovitosti bohatému zájemci, o kterém starosta předem věděl. O mnoha milionový zisk se potom podělili. Obec zůstala chudá. Starosta všechny své machinace  zastupitelstvu zdůvodnil.

Volby zůstanou volbami a zvolení politici jen lidmi. Nezáleží na systému voleb. Záleží jen na kontrole politiků. Jsou přeci našimi zaměstnanci. Naše demokracie není demokracií, dokud nebude zákon o referendu, dokud nebudou politici trestně odpovědní, dokud nezačne Policie řešit trestné činy tunelování, bílé koně, korupci, dokud nebude zákon o přiznání majetku, dokud nepřijde za spáchání podvodu trest.

Problém ČR je v tom, že není právním státem.  Problém mnoha diskusí je v tom, že jí maří lidé bez slušného vychování, bez vzdělání , lidé, kteří sami nejsou schopni pochopit text, ale napíší, že jsme nic nepochopili. Pražský podivín, aktivista pan Ponert si dokonce nedokáže uvědomit, že jeho rozhovor s babičkou, který zveřejnil na internetu, byl trapným pokusem o lidovost, kterou předváděl už před 60 lety Klement Gottwald a po něm naposledy Gustáv Husák před 23 lety.  Tvůrci dokumetu s babičkou si neuvědomili, že vytvořili propagandistický snímek, za který by se nemuseli stydět ani komunisté před rokem 1989.  Jedná se o snímek zbytečný, který neřeší problém.  Útočí na city a běda tomu, kdo ho bude kritizovat. Tak to už známe z minulosti.