Předvolební motivace a inspirace

17.04.2010 07:40

      Na předvolební aktivitě občanů pozoruji, že je v ČR mnoho neřešených problémů.  Některé občany doslova zvedají ze židlí.  Jedná se především o problémy, které známe a dlouho nás trápí. Dnes se volá po řešení, protože vzniká dojem, že naše problémy prohlubují krizi. Volají i politické strany a chtějí řešit zadluženost, zdravotnické poplatky, přidat důchodcům, trestat staré zločiny, privatizační podvody, řešit korupci.   Většinou jsou to velké strany, ale i menší, které jsou v parlamentu 20 let.

Jsou reprezentovány stále stejnými lidmi. Poslanci měli možnost již najít řešení, ale zatím nemuseli. Nikdo z nich za současný stav nezodpovídá.

     Již dávno mohli zrušit například zákon, který nesmyslně zakazuje armádě nakupovat zbraně přímo a nutí ji nakupovat zbraně přes zprostředkovatele. Komu tak poslanci připravili velmi výhodné obchody a z toho plynoucí zisky? Všechno, co stavíme za státní peníze, stavíme velmi draze. Všichni ví, že stavební zakázky jsou pro některé úředníky výnosným zdrojem korupčních úplatků, přesto počet úředníků roste.

     Není problém u nás firmu zadlužit a založit si novou. Dluhy nemusí podvodník zaplatit. Není problém firmu vytunelovat a prodat dluhy neexistující osobě. Policie a státní zastupitelství to neřeší, jako by z těchto loupeží desetiletí něco měly.

 

     Lidé volají: odstraňte z naší společnosti vše, co způsobuje morální devastaci, potrestejte ty, kteří schvalují zákony, kteří tunelování umožňují. Soukromé herny, sázkové kanceláře nepovolujte a když, tak pouze státní. Naše strany, které politiku dělají již 20 let, chtějí dnes řešit, co měly už dávno vyřešit. Neplacení daní je všude na světě tím nejtěžším trestným činem, jen v ČR je povoleno. Kdo za to asi může? Odpověď je jednoduchá: Naši stávající poslanci a vládnoucí strany.

 

     Lidé mohou pomoci vyřešit všechny problémy, když budou volit jen důvěryhodné strany a zvolí si nové poslance, kteří jsou ochotní skládat ze své práce účty. Lidé, voliči mají dnes trumfy v rukou. Je na nich, jak jich využijí.

Václav Princ, kandidát strany Občané za jižní Čechy

České Budějovice 16.4.2010