Podpořme demonstraci odborářů 17.11.2012

26.10.2012 09:14

Vyzýváme všechny občany

k podpoře demonstrace na Václavském náměstí dne 17. 11. 2012.

 

Blíží se magické datum, vzpomínka na naději, kterou nám všem dal 17. listopad 1989. Promarnili jsme, v naší historii jedinečnou Sametovou revoluci a ztratili jsme mnoho ideálů a notně jsme jako stát i jeho občané za těch 22 let zchudli a zadlužili se.

Dokažme sobě vzájemně, že jsme kulturní národ. Stačí, když se sjednotíme v tento den a navážeme na dobré tradice. Vraťme naší zemi demokracii, která jí byla ukradena. Požadujme předčasné volby. Začněme kontrolovat naše nově zvolené zástupce, podpořme novou vládu, která vrátí zemi zpět k prosperitě, k rozvoji našeho národního hospodářství, k tradiční výrobě, k soběstačnosti ve výrobě potravin a v energetice, vypracuje koncepci rozvoje státu a společnosti a vrátí nás ze současného chaosu a porušování právního řádu mezi vyspělé, demokratické země s právním řádem.

Podpořme naše odboráře, podpořme opoziční parlamentní i mimoparlamentní strany a bez pravolevé demagogie se pokusme řešit pragmaticky a věcně současný stav politického marasmu, který předvádí vládní koalice. Volejme k odpovědnosti státní zástupce i gangy policistů, kteří dosud ve spolupráci s politickými špičkami kryjí mnohé privatizační podvody a korupce velkého rozsahu. Naopak zase podpořme oprávněné požadavky bezpečnostních sborů a jejich protest, který bude také zřejmě 17. 11. 2012. Chtěli bychom věřit, že se k demonstraci 17. 11. 2012 přidají zemědělci, důchodci, lékaři a zdravotní sestry, učitelé i umělci, vědci i vysokoškoláci a občané naší země. Máme všichni obrovskou sílu i odhodlání k prosazení odvolání demise vlády a předčasných voleb. Jen se musíme spojit.

Vyvarujme se anarchie a demagogie, negace za každou cenu, které by mohly narušit demonstrace v různých městech. Občanské iniciativy a politické strany nejsou zbytečné. Sdružují občany, kteří mají zájem řešit tak mnohokrát popisovaný stav společnosti a negativní skutečnosti. Naše cesta je demokratická. Napravme chyby, ale nerozdělujme společnost ideologicky. Stačí pro začátek odvolat tuto neschopnou vládu, vyšetřit kriminální případy z privatizace, zločinné financování politických stran, potrestat kriminální jednání a vrátit nám ukradenou demokracii. Volme zodpovědně a požadujme právní úpravu tak, abychom odstranili trestnou činnost z parlamentu a poslanci neměli imunitu v případě spáchání trestného činu. Požadujme odvolatelnost politiků, prokazování majetku a to i zpětně u našich milionářů a miliardářů. Politickou stabilitu může zajistit zákon o státní službě, referendum a zejména diskuse s opozicí o dlouhodobé koncepci rozvoje hospodářství země. Vraťme se k tradiční výrobě, požadujme vrácení přírodního bohatství, které musí být majetkem nás všech a ne soukromníků, snažme se o potravinovou soběstačnost, vraťme práci na vesnici, podpořme zakládání zemědělských družstev. Velké podniky, hutě, energetika musí být státní, abychom měli naplněný státní rozpočet.

 

 25. 10. 2012, Ing. Václav Princ České Budějovice , Jiří Baťa, Holešov, Štefan Kušnir, Hradec Králové.