Jsme snad zločinci, když souhlasíme se zločiny?

15.12.2012 12:33

Řada  lidí jsou schopni myslet a vychází ze svých zkušeností.  Hluboce nesouhlasím s Václavem Klausem, ale je to chytrý člověk a mnohdy říká pravdu, ale tím svým způsobem, který je kontraproduktivní. U Václava  Klause nevím, jestli je kočka nebo pes, protože on se chová jako kočkopes.  Všimněte si jeho antikomunistické argumentace proti komunistům, zejména zpět před 10 až 15 lety. Že mu komunisté nevadili, když si podával přihlášku ke vstupu do KSČ? Dnes přitom s ním i komunisté musí v jeho názorech souhlasit nebo také opačně, dnes Klaus říká totéž , co komunisti říkali 20 let, jen se Klaus chová jako nečestný muž. To jsou třeba církevní restituce, Karolina Peak na funkci ministra obrany, a dokonce bych se s ním shodl i v tom, že už bude lépe z této země emigrovat, což také řekl a jsou to i moje slova. Jenže Václav Klaus už neřekl, že on tento systém v ČR zavedl.

V každém kolektivu, od školních let ve třídě, na učňáku, na vojně, na dílně, ve velké kanceláři, má někdo autoritu delegovanou, tedy je jmenovaný zaměstnavatelem mistrem, vedoucím, náměstkem, předsedou  a vedle toho vždy existuje někdo, kdo má autoritu v kolektivu přirozenou. Někdy to bývá obecní šašek, jindy lump, který strhává ostatní ke srandičkám nebo k dobrodružstvím, které ne vždy dopadnou dobře.  Je ovšem hloupé se domnívat, že by v nemocnici měla být demokracie a mohl by o operaci žlučníku rozhodovat vrátný.  Je také nesmysl, že by kdekoliv na pracovišti rozhodovali lidi demokraticky bez kvalifikace k pracovnímu procesu.   Někteří lidé si pletou demokracii s pracovními postupy, kde demokracie nemá místo.  Vycházíme ze zákonů přírody, fyziky, vědy a nediskutujeme, co hoří, co už bouchá a co je nebezpečné a pro nás užitečné.  To je dané, do toho nepatří diskuse o demokracii.

V politice by samozřejmě mělo platit, že by se měli k demokracii vyjadřovat hlavně lidi vzdělaní.  Vůbec mě neponižuje, když rozhoduje na úrovni města člověk, který rozumí své práci a město nemá problémy a je mi úplně jedno, jestli je z politické strany ODS nebo KSČM.. Totéž by mi nevadilo, kdyby byl ministr , který respektuje odborné poznatky vědy, teorie a snaží se je uplatňovat v praxi. Ekonomie je věda. Platí  v ní zákony jako v každé jiné vědě.  Kdyby ministři financí, za levicové strany nebo pravicové, znali minimálně základy této vědy, jako, že 2 a 2 jsou 4, tak by nebyl takový chaos ve společnosti. Ke společnosti lze přistupovat také systémem, který se prosazuje ve světě, tedy nebrat ohled na lidi, peníze určují naše chování a dokonce lámou charaktery, že jsou lidi pro peníze schopni zradit přítele, rodinu a dokonce ohrozit i životy lidí a vyvolat válku.

Demokracie je někomu vlastní a někdo jí nepochopí, kdyby měl tři vysoké školy.  Demokracie je umění naslouchat přání většiny, diskutovat s menšinou. Demokracie je umění zjišťovat nejlepší podmínky pro život na zemi, pro život lidí, komunity, ctění tradic, morálky, zákonů.  Dnes někteří občané odsuzuzjí demokracii.  Přitom jsme před 22 lety oslavovali svobodu a demokracii, jako nejlepší systém na světě.  Ale i komunisté tvrdili, že žijeme v demokracii.  Komunisté dávali peníze do rozvoje státu, podniků , škol, bytů, obchodů. Dostávali jsme se po válce ze situace, kdy tu nefungovalo nic a neměli jsme co jíst.  Někteří však byli papežštější než papež a komunistické ideologie zneužívali pro konkurenční boj o pozice.  Ta ideologie existovala a byla horší , čím horší situace byla ve světě studené války.  Některým funkcionářům touha po moci zatemnila mozek a morálně selhali.

Jenže dnes je to totéž. Kdo si myslíte, že nám dnes vládne?  Morálně úplně stejní lidé. Lidé toužící už nejenom po moci , ale po majetku.  V této chvíli už je zcela jasné, že ODS není lepší než byla KSČ.   Jakmile se v politické straně, v demokratické politické straně, objeví demagog  ( z poslanců Benda, Peak,  z aktivistů Ponert, Řezníčková, Popelka, Říčař, Hnízdo, Hamáček) , jakmile začnou fungovat zákony  zločineckých gangů, tak se z politické strany stává zločinecký gang a v něm demokracie neexistuje.   A příklad takového chování?  Vzpomenete si asi na Ing. Tlustýho, když navrhoval jednotnou daň 15%.  Tenkrát ho sami v ODS zlikvidovali a dnes jsou tam, kam navrhoval tenkrát, abychom se vydali. Pan poslanec Doktor.  ODS ho zlikvidovala jenom proto, že měl jiný názor, mimochodem, myslím si, že správný.  V ODS zapracovalyi ty nedemokratické struktury. Já podržím tebe, ty mě, teď nás ohrožuje někdo chytřejší oba, politických funkcí je málo, tak se ho zbavíme a budeme mít funkci my.

Naše demokracie selhala jenom proto, že se neřídíme rozumem, ale některé lidi žene dopředu jejich nenasytnost a nemají morální zabrány, jako jiný slušný člověk. Proto prakticky slušného člověka mezi politiky budete těžko hledat.  Nemohu však souhlasit s některými lidmi, že současný stav nelze řešit demokraticky.  Když není rozum v parlamentu, měli jsme ho mít my, občané. Ale ukázali jsme, že jsme stejně neschopní , jako tato vláda.   Zatím nikdo neříká, že by se neměly respektovat zákony.  Ale říká se obecně, že tu není právní stát. Jak je to možné? Je to možné proto, že politici ovládají justici, policii a přitom nám  tvrdí, že jsou policie , justice nezávislé.  Některé zákony chybí.
Chybí zákon o financování politických stran. Kdyby byl, nebyla by korupce, lobbing, sponzoři politických stran, kteří nestrkají stamiliony korun do politických stran nezištně. Jak k těm milionům a miliardám  korun však přišli? Svou prací? Tomu snad nikdo nevěří.

Chybí zákon o přiznání majetku. Každý politik by měl prokázat, jak přišel ke svému majetku. Ať předloží daňová přiznání 20 let zpět a doloží, kde vzal peníze na několik domů, několik účtů a sem tam po bankách uložených stovek milionů korun. 
Chybí zákon o zrušení imunity poslanců, který snad měl důvod v dobách ideologických demagogií, ale dnes?  Dnes je tento zákon zneužíván k ochraně poslanců před kriminalizací jejich podvodů. 
A velmi chybí zákon o referendu. Demokracii tu nemáme proto, že nesouhlasí 90%občanů s touto vládou a přesto jí nejsme schopni odvolat.  Demokracie tu není proto, protože jsme připustili současný stav a nevzbouřili se proti tomu, že  tu máme v parlamentu politickou stranu LIDEM, která nevstupovala do demokratických voleb s programem, svůj program proti tomu, s čím její poslanci vstupovali do parlamentu změnili, prakticky svou stranu zradili. Zrádce ve válce stříleli, ne však dnes.  Dnes zrada vynáší. Slušelo by se vzdát mandátu za stranu, za kterou jsem kandidoval, pokud s jejím programem nesouhlasím. Že to nejde u nás, to svědčí o úpadku politické morálky a morálky ve společnosti vůbec. Příklad politické morálky ?  Karolína Peak. Co více dodat?

To  všechno jsme chtěli  řešit Holešovskou výzvou. To všechno jsme chtěli prosadit, ale nenašli jsme pochopení.  Slušnému člověku stačí diskuse, vysvětlit některé souvislosti v myšlenkách, uvést příklady a je dohoda.
Nepřesvědčíte však o ničem hlupáka, který má jen jedno řešení.  Tím řešením sleduje jen své cíle, také cíle těch, kterým slouží a neohlíží se na nikoho kolem sebe.
To je systém zločineckých gangů.
My snad ale nejsme všichni zločinci.