Jak řešit neutěšený stav společnosti ve volbách?

06.05.2010 10:36

 

Žádná úvaha nemá za cíl vyřešit všechno. Každý má dnes tendeci radit, jak si myslí, že by volit měli všichni. To potom není demokracie. Lidé musí hlavně začít před volbami myslet. Máme takové politiky, jaké si zasloužíme. Již 20 let slyšíme zaručené návody “ Akce čisté ruce“, „Vrátíme ukradený majetek“, Snížíme zadluženost o 50%. Kdo to slibuje? Stále stejní lidé, kteří stáli u zadlužení ČR, kteří privatizovali o 106 a kdyby někdo byl proti konkrétní privatizaci, tak byl komunista a dostal těch nejhorších jmen. Dnes, když nám nepatří už nic, tak zjišťujeme, že nemáme pro lidi práci, nejsme doma svými pány. Korupce už ovládá naprosto všechno, VIP lidé v politice nejsou ti nejlepší z občanů a nejvíce schopní, ale všehoschopní. Po 20 letech je nutné rekapitulovat stav, ve kterém jsme byli a kam jsme dospěli. V roce 1989 v ČR byl jeden úředník na 26 občanů státu, dnes na stejných 26 občanů už máme 2 úředníky s nadprůměrnými platy. Všechno komplikujeme zákony, svazujeme poctivé lidi, podnikatele s údajným cílem znesnadnit nepoctivým páchat podvody. Některé zákony vyhovují jen podvodníkům a poctivým znemožňují podnikat. Policie ČR se bojí zasahovat nebo je zkorumpovaná spolu se státními zástupci a o soudcích nemluvě. To je demokracie, kterou jsme chtěli? Myslím si, že není. Současný stav vyprodukoval rozdrobení těch naštvaných lidí, kteří přicházejí s dalšími a dalšími recepty, jak současný nepříznivý stav řešit: Vyměňte politiky, Změňme politiku, a další a dlaší návody jako nevolit vůbec nebo jen ty vzadu. To všechno vyhovuje těm velkým stranám, které zatím v době, kdy máme šetřit, vyhazují stamiliony korun na negativní kampaň, pomluvy a urážky, zatímco nemocnice nemají peníze, azylové donmy se ruší, matky s dětmi a důchodci ztrácí jistoty. Velké strany si jsou jisté, že po volbách dostanou své peníze z našich daní zpět. My občané skutečně máme rozdané karty a je na nás, jak budeme hrát. Pokud každý podlehneme roztříštěným návodům, nepodaří se nám nic a končíme do dvou let jako Řecko, které už v té době  nebude existovat.
Když tedy chcete zaručenou radu koho volit, tak volte Občany, politickou stranu č.1. Tato strana sdružuje lidi většinou z podnikatelského okruhu, lidi, kteří něco za 20 let dokázali a už se nemohou na to dívat. Převážně se jedná o lidi zkušené ve věku kolem 60 let, kteří chtějí své schopnosti odevzdat na závěr své kariéry společnosti. Nemají potřebu krást, chtějí napravit chyby minulých všehoschopných politiků a vrátit této společnosti kulturu, morálku, důvěru ve stát. Nehodnotil bych lidi podle víry, politického přesvědčení, ale podle výsledků jejich práce a již prokázaných schopností se postarat o sebe a své zaměstnance. Volme lidi,  kteří své schopnosti již prokázali a prokazují v každodenním životě.
Volme stranu č.1 Občané. cz.

Z čeho vychází mé přesvědčení, že jsme promarnili posledních 20 let „žabomyšími válkami“. Je to z naslouchání lidu. Dnes uslyšíte kdekoliv mezi lidmi kruté pravdy. Co si nestačili komunisté nakrást za 40 let, to se našim novodobým politikům podařilo za pouhé jedno volební období. Nikdo se nechce vrátit zpět před rok 1989, ale chceme naplnit sliby z roku 1989. Osobně bych uvítal, kdybych dostal možnost zrušit ministertsvo pana Kocába, kdybch ho slyšel zase zpívat a mohl bych našim menšinám říci. Vážení, končí vaše výhody z let komunismu, končí diskriminace většiny. Když neposíláte děti do škol, nedostanete rodinné přídavky, když nepracujete, ničíte byty, domy, neudržujete pořádek ve svém bydlišti, budete potrestáni jako každý jiný občan. Neexistuje rasismus, když si máte uklidit kolem domu. Neexistuje rasismus, když si jezdíte v luxusních autech pro sociální dávky. Zákony platí pro všechny stejně. V této zemi je zákon vymahatelný jen na většině slušných lidí. Už není vymahatelný na lidech na okraji společnosti a na lidech VIP. To musí skončit. Musí nastat pořádek a předvídatelnost soudního rozhodnutí. Musíme začít věřit Policii ČR, ale ona sama musí začít u sebe a skončit s Langrovými experimenty. Státní zastupitelství není neomylné. Státní zástupci za velké peníze musí nést odpovědnost za svá rozhodnutí v minulosti a jejich excesy musí být potrestány. Nejvyšší státní zástupkyně by měla vysvětlit rozhodnutí státních zástupců, která poškodila tento stát a zvýhodnila VIP politiky a jejich chráněnce. Státu musí státní zastupitelství vrátit všechno, co bylo ukradeno přes Bílé koně!

Václav Princ
Kandidát Občané.cz, jižní Čechy, České Budějovice.