Předvolební otázky.

10.04.2010 08:58

Otázka je, co bylo dříve, jestli volič nebo politik?  Druhá otázka je, kdo koho více potřebuje? Volič politika nebo politik voliče?  Otázky jsou tak jednoduché, že si je každý zodpoví sám.
Potom tedy bych měl odpovědět, proč se tak ptám. Viděl jsem v TV debatu, kde se moredáror ptal podobně, jestli chtějí mít občané ve sdělovacích prostředcích  takové bulvární a nechutné zprávy, které jim o politicích přináší tisk,  televize a proto tato média takové zprávy vyhledávají a  přináší nebo jestli takovou virtuální realitu o našich politicích vytváří sdělovací prostředky za účelem zvýšení sledovanosti TV a prodejnosti tiskovin? Myslím, že není pochyb o tom, že většina občanů je slušných a pokud ne, potom proto, že nemají slušný vzor.  Politici, zejména ze dvou velkých stran se chovají tak, že je z toho slušným lidem špatně. Ryba smrdí vždy od hlavy.
Věřím, že si to občané již dostatečně uvědomují a podle toho budou volit nové strany a vymění staré politiky. Proto jsme si snad zvolili demokracii. Tak si dokažme, že je to ten nejlepší společenský systém. Máme k tomu nejlepší příležitost za posledních 20 let. Teď už není pochyb. Těm, kteří 20 let zadlužovali tuto republiku, zvyšovali počet úředníků a úřadů nad stav v roce 1989 a přitom slibovali opak, zavedli korupci ve výběrových řízeních o státních zakázkách, nesplnili ani jednou svůj slib, nemůže snad nikdo věřit, že sníží zadluženost státu a vyřeší krizi. Občan by se neměl nechat oklamat. Ani nové a už populární strany nepřináší nové politiky. V jejich čele jsou zase stejní, které dobře známe.  Jestli je pravda, že my občané neprahneme po senzacích a bulváru, chceme žít klidný a spokojený , svobodný život bez dluhů a špatných zpráv, zvolíme nové tváře v politice. Horší už to snad ani být nemůže.  Může, ale potom už to není k žití.  Myslím, že jsme věřili v roce 1989, že to bude lepší. Lepší to je, kdyby nebylo ale ..... .